Van Ouwerkerk Sport- en Ontspanningsmassage

StoelmassageEen stoelmassage is een korte maar effectieve massage aan hoofd, schouders, nek, armen, handen, rug en heupen, die speciaal is ontwikkeld voor mensen die langdurig in dezelfde houding werken. Dit leidt vaak tot spanning en stijfheid in de spieren, meestal in de nek en schouders en kan op den duur bloedsomloopstoornissen, vermoeidheid, hoofdpijn of RSI veroorzaken.


De moderne stoelmassage en de ergonomische massagestoel zijn begin jaren '80 in de VS ontwikkeld door David Palmer. De massage is gebaseerd op de traditionele Japanse Shiatsu drukpuntmassage technieken. Shiatsu is ontstaan uit de tientallen eeuwen oude op Yin en Yang gebaseerde Chinese geneeskunde, Evenwicht, daar gaat het dus eigenlijk om. 
In harmonie zijn voorkomt allerlei klachten.

Massage op locatie
Stoelmassage en de massagestoel zijn ontwikkeld om op locatie een massage te geven. De massage wordt door de kleding heen gegeven zonder gebruik van olie en duurt 20 minuten. Een stoelmassage kan eigenlijk overal. Op de werkplek, thuis, op evenementen of congressen. Een korte onderbreking en u voelt zich weer fit.
Stoelmassage heeft het meeste effect als u zich met regelmaat laat masseren. Eén maal per week is wel aan te bevelen, vooral als er klachten zijn. De stoelmassage is niet voor iedereen geschikt. Stoelmassage is een preventieve massage met een ontspannend effect en kan geen behandeling voor medische klachten zijn.

Stoelmassage is niet geschikt voor bijvoorbeeld zwangere vrouwen. Mede om bovenstaande redenen wordt een massage altijd vooraf gegaan door een kort mondeling vraaggesprek.